Solidança guanya el Premi Més Mataró a millor iniciativa empresarial en responsabilitat social

Solidança ha estat guardonada amb el Premi Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial de la ciutat.

 

El premi, promogut pel Consell Econòmic i Social de Mataró, té per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social en les i iniciatives empresarials alhora contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència de manera que incentivin la transferibilitat i la intercooperació.

Solidança ha presentat per aquest guardó el projecte RecuINsereix a la ciutat de Mataró. Aquesta activitat té un impacte directe, ja que gràcies a la gestió del residu tèxtil i dels voluminosos porta a porta, la ciutadania de Mataró té un servei que minimitza l’impacte ambiental i que recupera residus que d’una altra manera acabarien en destins finalistes (abocadors o incineradores). La gestió integral del residu tèxtil i la recollida de voluminosos porta a porta permet que 19 persones de la ciutat de Mataró, que es troben en una situació de vulnerabilitat social, puguin seguir un itinerari d’inserció sociolaboral que les permetrà empoderar-se i millorar les seves habilitats laborals i socials per aconseguir una inserció en una empresa ordinària del Maresme.

Per altra banda, l’impacte de Solidança a la ciutat de Mataró és també de sensibilització per la cura del medi ambient i per la promoció de l’economia social i solidària i l’economia circular. Solidança, a través de la botiga de Solidança/Roba Amiga, promou el trencament dels estereotips envers la compra de roba de segona mà i també posa el seu granet de sorra a fer front a la fast fashion amb la venda d’aquests productes de segona mà recuperats. Tanmateix, el projecte de recollida porta a porta de voluminosos és un servei que ofereix Solidança gràcies al concurs públic gestionat per l’Ajuntament de Mataró.Translate »