FEICAT i l’ACM inicien una col·laboració per tal de facilitar els contractes reservats a empreses d’inserció

La representació i defensa de les empreses d’inserció davant les administracions públiques per aconseguir una contractació pública reservada major i més eficient és una de les línies d’actuació principals de FEICAT. Molt a sovint, els ajuntaments no contemplen la possibilitat de contractar empreses d’inserció perquè desconeixen el model de les empreses d’inserció o la Llei de Contractes del Sector Públic, que els obliga a reservar un percentatge de la contractació pública a les empreses d’inserció. Establir un diàleg amb ajuntaments, diputacions i delegacions és essencial per a que aquesta dinàmica canviï i se’ns tingui més en compte.

Una de les entitats més representatives de l’administració pública local és l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la qual compta amb 938 ajuntaments associats, tots els consells comarcals de Catalunya i les quatre diputacions. El passat dilluns 13 de febrer, la presidència de FEICAT es va reunir amb la Joana Ortega, secretaria general de ACM, per tal de teixir connexions i enteniments entre les empreses d’inserció i l’administració pública arreu del territori català.

La reunió va ser molt fructífera i es va arribar a diversos acords. L’ACM s’ha compromès a contribuir en la difusió de la labor social que fan les empreses d’inserció entre els seus municipis associats, inicialment a través d’un article que es publicarà a la seva revista. L’ACM també s’ha determinat a fomentar que els seus municipis socis promoguin la contractació pública reservada. Per altra banda, es contemplarà la possibilitat de que la gestió de residus tèxtils es pugui gestionar a través de la Central de Compres de l’ACM, dedicada a l’adquisició centralitzada de productes i serveis per als seus municipis.Translate »