El tercer sector català es reuneix amb les institucions europees a Brussel·les

El 26 i 27 de setembre, representants del tercer sector social català es reuniren amb representants de les principals institucions de la Unió Europea a Brussel·les en una missió organitzada per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. L’objectiu del viatge era identificar processos clau en l’agenda social europea i crear aliances amb el sector arreu d’Europa. En total, 25 entitats socials catalanes, entre elles FEICAT, han enviat els seus respectius representants a aquesta missió.

Durant les dues jornades es celebraren múltiples reunions al Parlament Europeu en les quals s’ha debatut al voltant dels reptes i prioritats en l’agenda social europea i catalana com ara la situació socioeconòmica i la inflació, la salut i les discapacitats o l’impacte social de la transició verda i digital. La delegació també ha celebrat reunions amb diverses unitats de la Direcció General de Treball i Assumptes Socials de la Comissió Europea sobre processos clau com l’Estratègia Europea de les Cures, la Garantia Infantil i diverses iniciatives d’inserció sociolaboral emparades sota el FSE+. Finalment, la delegació de la Taula ha pogut conèixer la tasca del Comitè Econòmic i Social i del Comitè de les Regions.

La missió ha sigut una fantàstica oportunitat per a construir xarxa entre les diferents entitats del sector social europeu, així com amb institucions de la Unió Europea.


Translate »