Empreses d’inserció participen a una jornada del WISE for Digital Upskilling a Formació i Treball

El passat 21 de juliol es va celebrar a les instal·lacions de la Fundació Formació i Treball un acte de difusió del projecte WISE (Work Integration Social Enterprises) For Digital Upskilling, cofinançat pel Programa Erasmus + de la Unió Europea, sota el títol “Up-skilling the disadvantaged workers-digital skills”.

Durant l’acte es va posar especial èmfasi en la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat i en el procés d’acompanyament d’aquestes per a la seva incorporació al mercat laboral. A la segona part de la jornada, es va organitzar una taula rodona on les empreses d’inserció Economia Solidaria, Suara Inserció, Formació i Treball i Saó Prat presentaren les seves bones pràctiques en digitalització.

Ecosol va explicar el seu portal virtual com a eina de digitalització per als treballadors d’inserció. Des de Saó Prat incidiren en com han detectat les tecnologies que més utilitzen els treballadors d’inserció i han adaptat  la formació i l’itinerari en conseqüència.

En tercet lloc, Formació i Treball va presentar del seu test de competències digitals, dirigit a conèixer les habilitats i mancances dels treballadors en aquesta matèria i de les càpsules formatives que han creat per a millorar-les. Per últim, Suara Inserció va remarcar els condicionants que impedeixen a certs perfils de treballadors d’inserció adquirir competències digitals i la importància d’integrar formació en aquesta matèria als itineraris d’inserció.Translate »